Leeghwaterlijn > Waarom de Leeghwaterlijn?

Waarom de Leeghwaterlijn?

Als Purmerends creatief collectief zijn wij gevestigd in De Creatieve Hoek op de Westersteeg 22. Dit pand was voorheen een oude paardenstal en pakhuis en is getekend door één van de bekendste Purmerendse architecten J.J.P. Oud.

Als collectief houden wij ons bezig met communicatie in de breedste zin van het woord: van strategie tot realisatie.

Tevens zijn wij van mening dat Purmerend te weinig doet met haar rijke historische verleden waarin de marktfunctie maar zeker ook het gevecht met en tegen het water een grote rol spelen.

Wij beschouwen de droogmakerijen van de Purmer, Wijdewormer, Schermer en de Beemster als wereldwonderen en daar moeten we ons in Purmerend, van jong tot oud, maar eens bewust van worden.

In 2022 is het per slot van rekening 400 jaar geleden dat de Purmer werd drooggelegd.

Met de Leeghwaterlijn willen wij onze gedachten & ideeën over de historie van Purmerend in relatie tot de droogmakerijen met jullie delen.

Hoe kunnen we in 2018 creatief met onze historie omgaan? Zie deze site dan ook als een creatieve meltpot van ideeën / inspiratie en dromen van een creatief collectief.

Meer concepten

Bezoekers anno 2022

Wat hebben wij bezoekers uit het binnenland en buitenland toch veel te bieden. Historische polders gewonnen uit het water. Prachtige molens, ringvaarten en dijken. Een historische marktstad aan de Where omringd door t...

Lees verder

Merchandise

Buitenlanders en toeristen staan versteld als zij te horen krijgen dat wij 5 meter onder zeeniveau wonen en werken. Beneden aan de dijk grijpen ze naar hun fototoestel om de hoger varende boot over de ringvaart te fot...

Lees verder

Leeghwater Paviljoen

Vanaf 1500 ontstond in toenemende mate een sterke behoefte aan landbouwgrond ten noorden van Amsterdam. Dankzij nieuwe technieken was het mogelijk om meren droog te leggen. Dit gebeurde door middel van bemaling door w...

Lees verder